Proeftuin Natura 2000 Overijssel

Vijf jaar lang werkte Proeftuin Natura 2000 Overijssel aan de ontwikkeling en onderbouwing van maatregelen om ammoniakemissie te reduceren. Het project combineerde het ontwikkelen en toepassen van ammoniakreducerende-maatregelen in de praktijk met de kennisuitwisseling tussen veehouders, adviseurs en andere betrokkenen.

In de Proeftuin lag de uitdaging in het vertalen van de inhoudelijk complexe en tragere processen naar een aantrekkelijke en doorlopende communicatiestrategie. Hierbij was het omzetten (en overbrengen) van de onderzoeksinformatie naar de dagelijkse praktijk van veehouders het belangrijkste speerpunt. Mijn taken in dit omvangrijke project bestonden uit het opstellen van het strategische communicatieplan, zorg dragen voor de uitvoering van het communicatieplan (waarbij ik leiding gaf aan een communicatieteam bestaande uit communicatiemedewerkers aangevuld met externen) en inhoudelijke sparringpartner voor het kernteam bestaande uit vertegenwoordigers van LTO Noord, Projecten LTO Noord en Wageningen UR.

Een aantal communicatieresultaten:
Infographic – Resultaten 4 jaar Proeftuin Natura 2000 Overijssel
Film – Managen van ammoniak (Met uitleg van Léon Šebek -Wageningen UR)
Animatie – Het ontstaan en tegengaan van ammoniakemissie

Voor de communicatieactiviteiten van Proeftuin Natura 2000 Overijssel heb ik samengewerkt met Topontwerper (grafisch ontwerp), Triel (Film en animatie) en Cowtalk (teksten).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s