Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren

Om dierverwaarlozing terug te dringen richt het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren zich samen met erfbetreders op preventie, tijdige signalering en het bieden van hulp. Als communicatieadviseur bij Projecten LTO Noord heb ik het Vertrouwensloket geadviseerd in de communicatiestrategie rondom dit onderwerp. Met de kreet “Melden is helpen” bereikten we meerdere malen de pers en werd de bereidheid om te melden groter. Bij de ontwikkeling en lancering van onder meer een nieuwe website, folder en animatie heb ik een adviserende en inhoudelijke rol gehad.
Het Vertrouwensloket toonde mij een kant van de sector die vaak verstopt en moeilijk bespreekbaar blijft. Het was mooi om mee te werken aan tijdige signalering van problemen op bedrijven. Vanwege de zorg voor de dieren, maar zeker ook vanwege de handreiking naar de veehouders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s