galerij Even zitten

“Zullen we even gaan zitten?” “Natuurlijk kunnen we even gaan zitten. Kleine moeite, maar bedoel je eigenlijk dat je wilt overleggen? Wil je iets bespreken?” Sommige mensen zijn allergisch voor een bepaalde uitdrukking, een specifieke term, veelvoorkomende taalfouten, enzovoorts. Mijn uitdaging zit er in om die term dan vooral te blijven gebruiken. Heerlijke flauwe humor. Zo stuur ik mijn oud-collega Bianca het liefst een “stukje” tekst en zal ik Arnout binnenkort uitnodigen om even samen ergens te “zitten”.

In mijn werk ben ik veel met taal bezig. Hierbij valt het op dat mensen een verschillende beleving hebben bij een bepaald woord. Grotendeels, bedoel je daarmee meer dan de helft of 90 procent? De ene keer is dit slechts een detail in de tekst, de andere keer kan het er bijvoorbeeld voor zorgen dat een lezer de uitkomst van een onderzoek verkeerd interpreteert. Daarom is het altijd fijn als je iemand hebt die meeleest in jouw tekst. Behalve in een blog. Daar ga je even voor “zitten” en dan schrijf je uit de losse pols een “stukje”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s