galerij Positief profileren

Profileren. Volgens Van Dale is dit “een eigen karakter vertonen”. Dat is op zich niet zo moeilijk, als je tenminste in staat bent jezelf te blijven. Vaak krijg je van je werkgever het advies je meer te profileren en als zelfstandige regent het tips over jezelf profileren. Eigenlijk bedoelen alle tipgevers dat je jezelf positief moet profileren, en daar zit nu net de crux. Profileren verandert daardoor van je eigen karakter vertonen in een soort “schone schijn”. Zeker op social media, want daar hebben we het allemaal heel druk, doen we alleen maar hele leuke dingen (of  soms hele verdrietige) en hebben we over heel veel dingen een mening.

Social media is voor mij een kans, een mooie manier om bij te blijven, en af en toe een bron van ergernis. Natuurlijk denk ik, zeker vanuit communicatieoogpunt en -doelen, na over hoe ik social media gebruik. Twitter: zakelijk, met een persoonlijke tint. Facebook alleen privé. LinkedIn alleen zakelijk . En Instagram, voor wie het maar wil bekijken.

Of je nu wel of niet met voorbedachte rade gebruik maakt van de digitale kanalen, denk in ieder geval eens na over de manier waarop je reageert. Want, als ik je vraag wie je echt mateloos irritant vindt op social media, dan kun je direct minimaal een persoon noemen. En waarom is die persoon zo irritant? Waarschijnlijk omdat diegene vaak negatief reageert of omdat het een betweter is. Betweters die hun kennis etaleren ten koste van een ander. Je hoeft mensen niet op hun schrijffouten te attenderen en je hoeft niet te reageren op iedereen waar je het niet mee eens bent. Jezelf profileren ten koste van een ander, daar bouw je echt geen krediet mee op.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s