galerij Ik kies zelf wie ik volg

Gisteren was een dag vol negatief nieuws. Tenminste, als ik  mijn tijdlijn op Twitter bekijk. Het begon in de ochtend met de berichten over de verkiezingen in Amerika. Mijn willekeurig uit de kast gepakte t-shirt (blauw, witte sterren, rode rand) kon al snel weer terug. Overdag onder andere het nieuws over de ophokplicht vanwege de uitbraak van vogelgriep in Europa en ’s avonds de tweets over de bijeenkomst met staatssecretaris Van Dam. De negatieve tweets over het laatstgenoemde, leken overigens vooral van thuisblijvers te komen.

Natuurlijk bepaal ik zelf hoe mijn tijdlijn er uit ziet. Ik kies zelf wie ik volg. Enerzijds is dat fijn. Je kunt gewoon bepaalde mensen niet langer volgen. Anderzijds geeft dat een risico. Namelijk dat je het contact verliest met mensen die anders denken over bijvoorbeeld, vluchtelingen, zorg, Trump, derogatie, gebruik van gewasbescherming, weidegang, etc. Ook al klopt informatie niet, is het beeld eenzijdig, gaat het voorbij aan jouw waarden en normen. Als je wilt blijven ontwikkelen, als mens en als ondernemer, dan moet je weten wat anderen belangrijk vinden, waar ze mee bezig zijn.

En wat dan het mooie is van Twitter? Je tijdlijn toont dat de wereld niet draait om slechts één gebeurtenis. Tussen al het politieke nieuws, verschijnt een tweet van een gelukkige akkerbouwer die weer een groep zijn mooie bedrijf heeft laten zien. Of van een varkensboerin die haar allermooiste foto’s uit de stal deelt. Slapende biggen dicht tegen elkaar aan. Er zijn ook zoveel mooie dingen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s