galerij #BliefPositief

Met #staypositive / #bliefpositief willen we (Conny, Heleen, Christel) de mensen om ons heen lichtpunten van het leven laten zien. Doe je mee door een kort filmpje te maken en zo te delen wat maakt dat jij (weer) positief kunt denken? Wat geeft jou weer energie als het tegenzit?

Bovenstaande vraag deelden we via Whatsapp en dat leverde direct reacties. Mooi, want iedereen die persoonlijke ervaringen deelt, inspireert weer anderen. Rudie Freriks appte onmiddellijk zijn energiegevers: de rust tijdens het melken en de koeien in de wei. Voor mensen zoals ik met alleen twee kippen en een hond is Rudie’s verhaal niet te kopiëren. Het filmpje van Conny van den Top komt al dichterbij. Zij maakte een filmpje terwijl ze met haar man Jan languit in het gras naar grazende koeien kijkt. Annet Schrijver krijgt positieve energie door naar de steeds verder ontluikende natuur te kijken. Wat ik uit deze voorbeelden haal is dat het gaat om genietmomenten. Even stilstaan bij wat maakt dat je weer blij, rustig, tevreden kunt zijn.

Zelf heb ik de laatste maanden behoorlijk veel op mijn bord gekregen. Geen dingen die verdwijnen met positief denken of mooie beelden. Maar toch, voor mij helpt het enorm te weten waar ik positieve energie van krijg: die wandeling in het bos of tussen de weilanden. Het maakt niet dat ik weer vol gas door ga. Maar het helpt om de mooie dingen in het leven te blijven zien in een tijd waarin er zoveel op je afkomt waar je geen invloed op hebt.

Voor iedereen die nu denkt: oh ik krijg altijd weer energie van….. Deel dat vooral. Maak een filmpje van jouw genietmoment en gebruik #bliefpositief #blijfpositief #staypositive.

Eén reactie

  1. Ik denk dat we heel gelukkig mogen zijn dat we in Nederland wonen en dat hier een top gezondheidszorg is en een sociaal vangnet voor velen. Ik kom net uit Bolivia waar door Corona honger kan ontstaan omdat er geen voedsel transporten mogelijk zijn, een rij van een km voor supermarkten waar je 1 x per week naar toe kunt. Ook in Colombia waar mijn dochter woont zijn de sociale voorzieningen niet te vergelijken met hier en dreigt er honger. Ik kan mezelf gelukkig prijzen dat mijn wieg in Nederland stond, en dat geeft me tegelijk een ongemakkelijk gevoel, want we zijn allemaal mens, op alle wereld delen wonen, leven mensen, wordt vreugde en verdriet gedeeld. En ik heb het extra voordeel dat ik in Nederland ben geboren. Misschien is dat al genoeg om in deze bevreemdende tijd blij te zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s