galerij Met de billen bloot

Onderstaande column, geschreven voor Stichting Pak an, verscheen eind september 2021 in alle Achterhoek Nieuws-edities.

Vrijdag aan het eind van de middag op een boerderij. Een groep mensen, grotendeels onbekenden, schuift aan de eettafel. Ze praten wat, leren elkaar een beetje kennen en wachten af wat er gaat gebeuren. De boer en boerin lopen heen en weer, verwelkomen gasten en proberen de spanning kwijt te raken. Vandaag is de dag dat zij hun ‘hulpvraag’ met deze groep mensen delen tijdens een DoeMee Dialoog Diner. Het voelt als met de billen bloot gaan, want je hebt een idee, je wilt iets ontwikkelen en doorpakken op die gedachte waar je al langer mee rondloopt. Om verder te komen is het nu zaak om je kwetsbaar op te stellen en je vraag te delen met onbekenden die met je mee willen denken én doen.

Het allereerste DoeMee Dialoog Diner organiseerden we op het erf van Alexandra Feddema en Kars Visser in Zelhem. De vraag die bij hen steeds vaker terugkwam was: “Wat kunnen we naast koeien melken nog meer doen op ons bedrijf, met de omgeving?” Om een stap verder te zetten, organiseerde Alexandra samen met de bedenkers* van het DoeMee Dialoog Diner een etentje op het melkveebedrijf. “Je weet niet goed wat je te wachten staat, je gaat er ook een beetje onzeker in, maar het is echt opvallend hoeveel connecties mensen met elkaar kunnen maken,” vertelde Alexandra een jaar na de bijeenkomst. En de gasten aan tafel? Die komen allemaal zonder voorbehoud – en zonder er iets voor terug te verwachten – omdat ze nieuwsgierig zijn, het een soort vrijdagmiddagborrel is, ze het onderwerp interessant vinden en ze graag anderen helpen.

Wil je meer weten over de DoeMee Dialoog Diners en of het misschien iets voor jou is? Neem dan contact met me op.

*Boerin Heleen Lansink en agro-coach Onno van Eijk en ik ontwikkelden samen de DoeMee Dialoog Diners. Dit vanuit de gedachte: mensen willen graag met elkaar meedenken, elkaar vooruit helpen en dit past perfect tijdens een diner, want samen eten verbindt. Kijk hier voor filmpjes van deelnemers en een uitgebreidere beschrijving van de diners.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s