galerij Advies 113 Zelfmoordpreventie

Op verzoek van 113 Zelfmoordpreventie schreef ik een advies over suïcidepreventie in de agrarische sector. Een mooie vraag, omdat dit onderwerp mij nu eenmaal na aan het hart ligt. Voor het advies heb ik mijn kennis van dit onderwerp en van de agrarische sector aan elkaar verbonden en voor aanvullingen kon ik mijn netwerk bevragen. Als het gaat om suïcidepreventie dan heeft iedereen tijd voor je. Zo heb ik met verschillende mensen uit de zorg- en hulpverlening en de agrarische sector gesproken over de urgentie door de druk op de agrariërs, de noodzaak van meer aandacht voor suïcidepreventie in deze sector en de mogelijke rol van 113.

In het advies heb ik bestaande initiatieven genoemd en dit verbonden aan activiteiten van 113 voor andere doelgroepen. Het advies sluit hiermee aan bij mijn gevoel dat suïcidepreventie het best werkt wanneer je dit met elkaar oppakt en gebruik maakt van alle kennis en ervaring die er al is. 113 Zelfmoordpreventie heeft besloten om binnen de huidige werkzaamheden de aandacht voor de agrariërs mee te nemen.

Wil je meer weten over suïcidepreventie in de agrarische sector? Luister dan ook mijn podcast met psychiater en boerendochter Agnes de Groot op de pagina Anders kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s