galerij DoeMee Dialoog Diners

Vrijdag aan het eind van de middag op een boerderij. Een groep mensen, grotendeels onbekenden, schuift aan de eettafel. Ze praten wat, leren elkaar een beetje kennen en wachten af wat er gaat gebeuren. De boer en boerin lopen heen en weer, verwelkomen gasten en proberen de spanning kwijt te raken. Vandaag is de dag dat zij hun “hulpvraag” met deze groep mensen delen tijdens een DoeMee Dialoog Diner. Het voelt als met de billen bloot gaan, want je hebt een idee, je wilt iets ontwikkelen, doorpakken op die gedachte waar je al langer mee rondloopt. Om verder te komen is het nu zaak om je kwetsbaar op te stellen en je vraag te delen met onbekenden die met je mee willen denken én doen.

Boerin Heleen Lansink, Onno van Eijk en ik ontwikkelden eind 2019 de DoeMee Dialoog Diners. Dit vanuit de gedachte: mensen willen graag met elkaar meedenken, elkaar vooruit helpen en dit past perfect tijdens een diner, want samen eten verbindt. We kunnen deze diners organiseren met steun vanuit partijen die de ontwikkeling van de sector willen stimuleren. De eerste vier diners hebben we georganiseerd met steun van de Nederlandse Zuivel Organisatie (Dutch Dairy Association), drie opvolgende diners met Provincie Overijssel.

Onderstaand de korte film van Provincie Overijssel over de diners, gemaakt op het bedrijf van Nieske en Jeroen Neimeijer. Daarnaast maakte Heleen met een aantal deelnemers filmpjes die duidelijk maken hoe zij de diners hebben beleefd: Alexandra Feddema en Kars Visser, Irene Prinsen-Bruins en Jeroen Briene.

2 reacties

  1. Mooi idee, hoop dat de ondernemers zich geborgen voelen en de energie krijgen die ze graag willen ontvangen om een volgende stap te zetten. Mooi werk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s